Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hatékony energiagazdálkodás? Selec energiamérőkkel lehetséges!

Hatékony energiagazdálkodás? Selec energiamérőkkel lehetséges!
Az energiagazdálkodás területén a háromfázisú energiamérők kiválasztása kulcsfontosságú tényező napjainkban. Az energiafogyasztás pontos mérése és nyomon követése a hatékony energiagazdálkodási stratégiák alapköve.

A SELEC , az ipari automatizálás és vezérlés világában már bizonyított - az energiamérők megbízható szállítójává nőtte ki magát. Ez a cikk arra hívja fel a figyelmet, hogy mi miatt érdemes SELEC energiamérők-et alkalmazni. Tudja meg, hogy a SELEC energiamérők miért kiemelkedőek az energiamérés pontossága, megbízhatósága és hatékonysága terén.


1. Fejlett mérési technológia

A SELEC energiamérőit a legmodernebb technológia alkalmazása jellemzi. Ezeket a mérőket úgy tervezték, hogy pontos és valós idejű méréseket biztosítsanak az elektromos paraméterekről, mint például a feszültség, az áram, a teljesítménytényező és az aktív/reaktív energiafogyasztás. A SELEC energiamérők mikrokontroller alapú mérőrendszerekkel vannak kialakítva, ezáltal érik el a nagy pontosságot és minimális mérési hibával tudják biztosítani energiafogyasztás mérési adatait. A SELEC mérők pontossága a mérés során állandó marad, és nincs jelentős eltérés az idő múlásával sem. Ez a jellemző rendkívül fontos a mérési adatok megbízhatóságához, így a mért értékek pontosan tükrözik a tényleges használatot.

2. Multifunkciós műszer

A SELEC energiamérők az alapvető energiamérésen túl számos funkciót kínálnak:

  • Többféle paramétert mérnek:Az energia mérők nem csupán az aktív energia és reaktív energiát fogyasztását mérik, hanem képesek mérni a pillanatnyi áramerősséget, feszültséget, teljesítménytényezőt is.
     
  • Részletes adatokat szolgáltatnak: Ezek a mérők részletes adatokat szolgáltatnak a fogyasztott energia jellemzőiről. Az áramfeszültség és áramerősség hullámformájától kezdve a teljesítményfaktoron át egészen a frekvenciáig.
     
  • Anomáliák (rendellenesség) azonosítása: A SELEC energia mérőkkel képesek jelezni olyan rendellenességeket vagy eltéréseket a rendszerben, amelyek hatással lehetnek az energiahatékonyságra és stabilitásra. Például egy magas reaktív energia fogyasztás hatástalan vagy rosszul működő eszközöket indikálhat.
     
  • Kommunikációs képességek: Ezek a mérők szabványos RS485 felületen MODBUS/RTU protokoll segítségével olvasható mint (MODBUS Slave), amelyek lehetővé teszik a mérési adatok más rendszerekbe való továbbítását, például épületfelügyeleti (BMS) rendszerekbe, nagy SCADA rendszerekbe vagy Windows operációs rendszerű energiamenedzsment szoftverekbe. Így mód nyílik az adatok naplózására, ami azt jelenti, hogy az energiamérőkön keresztül nyomon követhető a fogyasztási adatok, ami lehetővé teszi az időbeli trendek megfigyelését és az energiafogyasztás további elemzését.

3. Pontosság és kalibrálás

Az energiamérés pontossága a legfontosabb. A SELEC energiamérők szigorú kalibráción és tesztelésen esnek át, hogy biztosítsák a folyamatos mérési pontosságot. A nemzetközi pontossági szabványoknak való megfelelés garantálja, hogy a SELEC mérőkészülékek által szolgáltatott energiafogyasztási adatok megbízhatóak, és biztonságosan felhasználhatók számlázási, energiagazdálkodási és szabályozási célokra.

4. Tartósság, hosszú élettartam

Az iparágak olyan berendezéseket igényelnek, amelyek ellenállnak a ipari környezet kihívásainak. A SELEC energiamérőket robusztusra és tartósra tervezték, mindegy hogy DINsines vagy Előlapra szerelt változatot elemezzük, képesek ellenállni a változó hőmérsékleteknek, páratartalomnak, rezgéseknek és elektromágneses interferenciának. Ez a tulajdonság egyenletes teljesítményt biztosít, és minimálisra csökkenti a karbantartási igényeket.

5. Alkalmazhatóság, rugalmasság, feladatra szabható konfiguráció

Legyen szó a megfelelő mérési paraméterek, kommunikációs protokollok vagy megjelenítési formátumok kiválasztásáról, a SELEC energiamérők a bármilyen alkalmazásokhoz igazíthatóak.


Amennyiben egy nagyobb gyártóüzem összetett géphálózatot használ, amelyek mindegyike eltérő energiafogyasztási jellemzőkkel rendelkezhet, előfordul, hogy egyes gépeknél nem csak az aktív energia, hanem a meddő energia, a feszültség ingadozások és a harmonikusok figyelésére is szükség lehet. A SELEC energiamérők megfelelő kiválasztásával testreszabhatóak, hogy pontosan mérjék ezeket a specifikus paramétereket és energiamenedzsment szoftverekkel lehet kiértékelni.

Ha egy vállalat bővíti gyártósorait, új gépeket ad hozzá, vagy megújuló energiaforrásokat épít be, a SELEC energiamérők a működés megzavarása nélkül integrálhatók a bővülő infrastruktúrába!

Ha egy kisebb gyártóüzemnél kevés energiamérési adatra van szükség akkor választhatók a SELEC komplett almérő energiamérési csomagjai egyfázisú - háromfázisú konfigurációban.

Az energiaméréshez szükséges áramváltók választhatók áramérték, mechanikai méret és kialakítás szempontjából is:

Mindent összevetve, a SELEC energiamérőket a pontosság, a megbízhatóság, fejlett technológia és a testreszabhatóság jellemzi. Kiváló és költséghatékony választás az energiamérés terén.

Tartalomhoz tartozó címkék: energiamenedzsment selec