Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A számlálók

A számlálók

A különböző ipari folyamatok vezérlésében a számlálók nagyon fontos irányító, kijelző eszközök. Bizonyos technológiai eseményeket szükséges érzékelni, és/vagy meg kell számolni. Ezek a jelek lehetnek mechanikus elmozdulások és elektromos impulzusok (jelszint változások ) vagy impulzus sorozatok.

Készítettünk egy rövid összefoglalót a számlálók fontos jellemzőiről és alkalmazásairól
típusairól:

 1. A mechanikus számlálók például az olyan mérőberendezések amelyek nem villamos mennyiséget mérnek folyamatosan és kijelzik ezt . Ilyen mérőberendezések, például a vízórák, a gázórák, útmérők.... A mechanikus számlálók a löketszámlálók is, amelyek valamilyen út megtételének a végét jelzi, számolja.
   
 2. A számlálók másik típusa általában olyan elektronikus számlálók, amelyek digitális jeleket (0 és 1) használnak az impulzusok, jelek vagy események számának rögzítésére és számolására.
   
 3. Speciális számlálók az elektronikus üzemóra számlálók és időzítők, mint például a digitális kapcsolóórák és időrelék amelyek az idő mérésével, számlálásával végeznek műveletet időzítés céljából, amit ki is jeleznek.
   
 4. Speciális számlálók például a mozgások megbízható ellenőrzésére az elektronikus sebességfigyelő relék. Ilyen pl. a SELEC gyártmányú SMRD4M1-2-U-CE eszköz, amelyet széles feszültségtartományú 90-270V így számos vezérlőrendszerekhez alkalmazható, pontos és megbízható sebesség ellenőrzéshez.
   
 5. Külön csoportba tartoznak a programozható multifunkciós számlálók. Ezek sokoldalúan konfigurálható, lehetővé téve számos különböző funkció és üzemmód beállítását, így alkalmazhatóak különböző mérési és számlálási feladatok megoldására. Az XC - XTC sorozatú programozható multifunkciós számláló kiváló választás az ipari és automatizálási alkalmazásokban, ahol a SELEC pontos és megbízható mérési funkciókkal látta el az eszközöket.


Ezek a számlálók képesek számolni és kijelölni a tényezőket vagy szorzókat egy adott értékben, és hasznosak olyan alkalmazásokban, ahol fontos az ilyen tényezők pontos meghatározása vagy számolása.

Összességében a számlálók kiemelkedő fontosságúak az ipari elektronikában, mivel lehetővé teszik az események számolását és nyomon követését, ami nélkülözhetetlen a hatékony gyártási és automatizálási folyamatokhoz. Ezek az eszközök különböző típusokban és konfigurációkban elérhetők, hogy kielégítsék az egyedi ipari igényeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: időrelé időszámlálók selec