Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ismerd meg a Selec MIBRX Moduláris PLC Rendszert

2024. 05. 07. 12:00:00
Ismerd meg a Selec MIBRX Moduláris PLC Rendszert

A PLC (programozható logikai vezérlő) az iparban elengedhetetlen és központi szerepet játszik napjainkban. A PLC-k az összes munkafolyamat szerves része és központi egysége a zökkenő mentes működésnek.

A Selec már az ipari számos területén bizonyított – az energiamérők és az új MIBRX moduláris PLC-k beszállítója.

A PLC-k olyan eszközök, amelyeket ipari és automatizálási alkalmazásokban használnak a különböző folyamatok vezérlésére és monitorozására. A MIBRX PLC rendszer kialakítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy testre szabhassák a PLC konfigurációját az alkalmazásuk specifikus követelményeinek megfelelően. A moduláris felépítés azt jelenti, hogy a felhasználók választhatnak különböző alapegységek és kiegészítő modulok közül, hogy létrehozzanak egy olyan PLC rendszert, amely pontosan megfelel az adott alkalmazás igényeinek.

MIBRX PLC

MIBRX alap modul

MIBRX PLC több egységből épül fel, amikkel testre szabhatjuk a PLC rendszerünket, I/O kártyák kijelzők, programozási kábelek segítségével. Az alap modul rendelkezik a programozáshoz szükséges paraméterekkel, több kivitelben is megtalálhatjuk, ahol akár 2, 4 vagy akár 6 plusz I/O bővítő kártyával, valamint kijelzővel is felszerelhetjük, hogy minden igénynek megfeleljen. A programozáshoz szükséges szoftvert a Selec oldalán ingyenesen be is szerezhetjük.

 

 

Hol használható a MIBRX PLC?

A MIBRX PLC rendszer széles körben alkalmazható ipari környezetekben, például gyártósorokon, gépjárműgyártásban, energiaiparban és egyéb automatizált rendszerekben. A moduláris felépítés és a szoftveres támogatás lehetővé teszi a rendszer különböző feladatokhoz való rugalmas alkalmazását és könnyű integrációját.

A MIBRX PLC számos életbeli alkalmazásra alkalmas a széles körű funkcionalitásának és rugalmasságának köszönhetően. Nézzünk néhány példát az életbeli alkalmazásokra:

⁃            Gyártósorok és Termelési Folyamatok: A MIBRX PLC rendszer ideális választás gyártósorok és termelési folyamatok vezérlésére és monitorozására. A moduláris felépítés lehetővé teszi a PLC rendszer testreszabását az adott gyártóüzem vagy folyamat specifikus igényeinek megfelelően.

⁃            Energetikai Rendszerek: Az energiaipari alkalmazásokban a MIBRX PLC rendszer használható a különböző energiatermelő és energiavezérlő rendszerek vezérlésére és felügyeletére. Ez magában foglalhatja a napelemes rendszereket, szélerőműveket, valamint az energiatároló és energiaelosztó rendszereket is.

⁃            Épületautomatizálás: Az épületautomatizálási feladatokban a MIBRX PLC rendszer felhasználható az épületvezérlési rendszerek (HVAC), világítás- és biztonsági rendszerek vezérlésére. A moduláris felépítés lehetővé teszi az alkalmazás specifikus modulok hozzáadását az egyedi igények kielégítése érdekében.

⁃            Gépjárműgyártás: Az autógyártásban a MIBRX PLC rendszer használható az automatizált gyártósorok és robotok vezérlésére, valamint a minőségellenőrzési és követési rendszerek működtetésére. Ez segíthet az autógyártóknak növelni a termelékenységet és javítani a minőséget.

⁃            Élelmiszeripar: Az élelmiszeripari alkalmazásokban a MIBRX PLC rendszer használható a feldolgozási és csomagolási folyamatok vezérlésére és monitorozására. A rugalmas és megbízható PLC rendszer segíthet az élelmiszeripari vállalkozásoknak optimalizálni a termelést és biztosítani a termékek minőségét.

Ezek csak néhány példa az életbeli alkalmazásokra, ahol a MIBRX PLC rendszer hasznos lehet. Az ipari automatizálás és vezérlés területén a moduláris PLC rendszerek sokféle feladatot elláthatnak, és széles körben alkalmazhatók különböző ipari ágazatokban.

Mire lesz szükséged?

A MIBRX PLC rendszer kialakítása felhasználóbarát felületet és sokoldalú funkcionalitást kínál. Mi szükséges a kezdéshez?

1. Bázis Modul: A MIBRX PLC beállításának alapja a bázis modul, ami a feldolgozó egységet tartalmazza, és lehetővé teszi a programozást és a kiegészítő modulok csatlakoztatását.

2. Kijelző Egység: Az alapvető felület a PLC műveletek monitorozásához és vezérléséhez, amely lehetővé teszi a felhasználói interakciót, és valós idejű visszajelzést ad a rendszer állapotáról.

3. I/O Kártyák: Az alkalmazás specifikus követelményeitől és a kiválasztott bázis modul méretétől függően 0-tól 6  I/O kártya modulra lehet szükséged az igényeknek megfelelően, hogy kapcsolódj a külső eszközökhöz és érzékelőkhöz. A kártyák széles választéka garantálja, hogy mindenki megtalálja számára megfelelő I/O kártyát, legyen az digitális vagy analóg ki-/bemenet. Ezek a kártyák biztosítják a bemeneti és kimeneti funkcionalitást, lehetővé téve a kommunikációt a PLC és a fizikai világ között

 

4. AC-USB-RS485-02 Kábel: Ez a kábel szolgál az áramkörletöltéshez a számítógépedről a PLC-re. A kábel USB csatlakozóval rendelkezik az egyik végén, és két pines nyitott vezeték csatlakozóval a másik végén, biztosítva a zökkenőmentes kommunikációt RS485 kapcsolat segítségével a programozási környezet és a MIBRX PLC között.

 

5. Standard PLC Programozó Szoftver - Selpro: A PLC programok fejlesztéséhez, hibakereséséhez és telepítéséhez hozzáférésre van szükséged a Selpro nevű szabványos programozó szoftverhez, ami a Selec PLC-k standard programozó szoftvere. Az intuitív felületével és átfogó funkciókészletével a Selpro lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén létrehozzanak összetett vezérlő logikákat.

6. Külső 24V-os Tápegység: A specifikus beállításoktól és energiaigényedtől függően lehet, hogy szükséged van egy külső 24V-os tápegységre a MIBRX PLC rendszered energiával való ellátásához. Győződj meg róla, hogy olyan tápegységet választasz, amely megfelel a komponensek feszültség- és áramspecifikációinak!

 

 

Miért Válaszd a MIBRX-et:

Bár számos PLC rendszer elérhető a piacon, mint például a Siemens, a Rockwell Automation (Allen-Bradley) vagy a Schneider Electric, a Selec MIBRX Moduláris PLC Rendszer több okból is kiemelkedik:

- Modularitás: A MIBRX rendszer moduláris kialakítást kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy testre szabhassák a PLC beállításukat alkalmazásuk specifikus követelményeinek megfelelően. Ez a modularitás rugalmasságot és skálázhatóságot biztosít, szükség esetén könnyű bővítést vagy módosítást tesz lehetővé.

- Felhasználóbarát Felület: Az intuitív kijelző egységgel és programozási szoftverrel a MIBRX PLC rendszer a felhasználók igényeire lett tervezve. Legyél kezdő vagy tapasztalt PLC programozó, a felületet könnyen áttekinthetőnek és használhatónak fogod találni.

- Átfogó Szoftver Támogatás: A Selpro programozó szoftver számos funkciót kínál a PLC programozáshoz, beleértve a fejlett hibakeresési eszközöket, szimulációs képességeket és támogatást különböző programozási nyelvekhez. Ez az átfogó szoftver támogatás egyszerűsíti a fejlesztési folyamatot és növeli a produktivitást.

- Megbízhatóság és Teljesítmény: A Selec a magas minőségű PLC rendszerek gyártásáról ismert, amelyek megbízható teljesítményt nyújtanak a kihívást jelentő ipari környezetekben is. A MIBRX PLC rendszer strapabíró kivitelével és előremutató technológiájával épült, hogy ellenálljon a nehéz körülményeknek

A moduláris kialakításnak, a felhasználóbarát felületnek és az átfogó szoftver támogatásnak köszönhetően a Selec MIBRX Moduláris PLC Rendszer ideális választás mindazok számára, akik PLC programozásba szeretnének kezdeni. Legyen szó hobbi projektekről otthoni automatizálásban vagy komplex ipari vezérlési alkalmazások kezeléséről, a MIBRX PLC rendszer biztosítja a rugalmasságot és megbízhatóságot, amire szükséged van a sikerhez.  Merülj el a PLC programozás világába még ma!

Tartalomhoz tartozó címkék: PLC selec